برگزاري سلسله همايش هاي تغييرات جمعيتي و نقش آن ها در تحولات مختلف جامعه

معاونت پژوهشي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره با همكاري مراكز علمي، پژوهشي و اجرايي كشور، سلسله همايش‌هاي ملي بررسي پيامدهاي تغييرات جمعيت را برگزار می کند.

حجت‌الاسلام والمسلمين دكتر محمد‌ناصر سقاي بي‌ريا، دبير علمي اين همايش، ضمن اظهار مطالب فوق افزود: پس از هشدار سال قبل مقام معظم رهبري در خصوص موضوع تهديد نسل و اظهارنظر كارشناسان مختلف دانشگاهي و حوزوي در خصوص پيامدهاي تغييرات جمعيتي، معاونت پژوهشي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره بر آن شد تا با همكاري ديگر مراكز علمي، پژوهشي و اجرايي كشور، با برگزاري سلسله‌همايش‌هايي نقش تغييرات جمعيتي و پيامدهاي سياسي، امنيتي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي و... آن را بررسي نمايد؛ زيرا افت شديد نرخ رشد جمعيت در ايران، نيازمند بازنگري همه‌جانبه در سياست‌هاي كلان كشور است.

دكتر بي‌ريا افزود: بررسي موضوع تغييرات جمعيت، داراي ابعاد مختلفي است كه متأسفانه در سياست جمعيتي كشور، در راستاي كاهش شديد جمعيت مورد غفلت واقع شده است. ابعاد فقهي و ديني مسئله، فلسفة جمعيت و مباحث ايدئولوژيك، ‌مشكلات اقتصادي ناشي از افزايش متوسط سن جامعه، جنبه‌هاي سياسي و امنيتي، پيامدهاي جمعيتي و جامعه‌شناختي، مسائل تربيتي و روان‌شناختي، از مهم‌ترين ابعاد علمي اين موضوع است كه اميدواريم با مشاركت فعال انديشمندان حوزوي و دانشگاهي بتوانيم در تحقق اين هدف موفق باشيم. همچنين مشاركت و همكاري برخي نهادهاي قانون‌گذاري و اجرايي كشور، زمينة اجرايي‌شدن سياسيت‌هاي درست را فراهم خواهد كرد.

دبير علمي اين همايش ضمن اعلام اين خبر كه محورهاي فراخوان مقاله اين همايش به‌زودي اعلام خواهد شد، از صاحب‌نظرات و اساتيد مراكز علمي درخواست كرد تا با همكاري، مشاركت علمي و ارسال مقالات، بر غناي اين همايش بيفزايند.

علاقه‌مندان براي كسب اطلاعات بيشتر از چگونگي برگزاري اين همايش، مي‌توانند با شماره تلفن 32909090 – 025 تماس بگيرند. همچنين رايانامه Hamayesh@iki.ac.ir آماده دريافت مقالات، پيشنهادها و طرح‌هاي پژوهشي مي‌باشد.